lørdag den 2. januar 2010

Nytårstalen

Nu skal sidehovederne på vores danskstile sige 2010. Det betyder, at vi skal hilse ærbødigt på endnu et år med nyttefylde oplysninger om Shakespeares-sonetter, Georgh Brandes artikler og molekylemasser som Kristoffersunds mange lærere, på vegne af vort troværdige uddannelsesministerium, skal give os.

Vi må have
absolut tillid til landets ledere og deres kompetencer til at dreje os uden om klima - og finanskriser i det nye år. COP 15 slog fejl, men det var blot en beskeden fiasko og i stedet for at klage over klodens ankermænd burde vi gymnasieelever, Danmarks fremtid gå forrest i kampen for et bedre klima. Det kan jo ikke være rigtigt at erhvervslivet skal betale penge for, at kunne producerer billige varer, som vi kan konsumere. Arbejdspladserne ville deraf bare outsources. Nej vi skal bære læsset, vi må huske at slukke lyset og skrue ned for varmen - og eventuelt kan hjemmestrikke uldsokker og stearinlys vise sig nyttige.

Derfor bliver det en vigtig opgave for gymnasieeleverne at gøre op med klimaudvalgets imbecile idéer om et antikapitalistisk oprør for skabelsen af en klimavenlig befolkning. Det samme gælder finanskrisen og de mange teenagevenstreorienterede idéer om bourgeoisiets forræderi imod resten af verden, bevares! Det er en sund måde, at tage sig en slapper for, at spørge sig selv om ens forbrug nu ikke er for højt og om vi ikke blot har det lidt for godt her i Danmark. Vi kan jo ikke forvente så hurtig vækst på så kort tid, nej det er vigtigt at gymnasieeleverne på Kristoffersund bevæbner sig med tålmodighed og vænner sig til at ungdomsarbejdsløshed er en normal og hel rationel konsekvens af den heftige velstand, vi vil opleve i resten af vores liv. Vi skal nok også forvente os at der bliver skåret i SU'en, men magen til bevis på vor overflod er sjældent set.

Desuden vil vi lære om nye spændende subkulturer og modebølger. I det forgående år har dub-step og avant-garde indiefolk åbenbaret mange spændende tendenser som genindførelsen af North-Face og ternede skjorter. I år tegner det til at 90'erne vil revanchere (i hvert fald hvis man ser mod årets Roskilde-program.). Nogle vil mene at et indtog af store uldsweatere vil være endnu en døgnflue, men jeg ser det blot som en naturlig måde for ungdomsgenerationen at udtrykke sig på. Vi er jo mere individualiserede og riposterer hurtigere på den rivende udvikling samfundet igennem.

Den hurtige udvikling åbenbares ligeså på internettet hvor arto, myspace, messenger, facebook, twitter jævnligt er blevet udskiftet pga. konkurrenceevnens lyksaligheder i vort kære samfund og jeg glæder mig til det nye facespace der vil gøre kommunikation lettere og oplysninger om individer i det 21-århundrede mere tilgængelige for, at beskytte det eksisterende og yderst velfungerende samfund.

Desuden bliver det interessant at se hvilken sladder vi vil høre på Kristoffersunds gange i år. Kommer Frederik til at runde de 50 piger i hans imponerende stime? Vil Sophia cementerer sin status som skolens tøjte? eller vil skolens Ross og Rachel, Lauritz og Mina finde sammen for gud ved hvilken gang?

Det bliver sandligt et begivenhedsrigt år.

Gud bevare Kristoffersunds

-
Noah (dedikeret til landets statsminister)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar