fredag den 26. februar 2010

Gymnasieelevens guide til jomfruer

Jomfruen er en ganske almindelig art her på Kristoffersunds Gymnasium, men for at kunne håndtere dem, må man have lidt baggrundsviden. Den, dog lidt stereotype, identifikation følger her:

Jomfruer færdes ofte i flokke af varierende mængder. Flokkens funktion tjener, ud over venskabelighed, at værne om jomfruens kæreste eje, mødommen. Jomfruen får ofte et moderligt forhold til mødommen, men med en vis ambivalens. Mødommen forekommer på den ene side at være jomfruens kæreste eje og samtidig bliver den for mange en klods om benet. Derfor har jomfruen også et stort behov for at skaffe sig af med denne, blot på den rigtige måde – for ligesom med børn skal mødommen skilles med jomfruen på en ryddelig måde uden de store kontroverser. Når jomfruen har smidt sin mødom, opnår den, hvis det går ordentligt til, dernæst et højere stadie af status (Nøjagtigt som med pokemons).
I flokken foregår der derfor en vis gensidig beskyttelse så et led af gruppen ikke frafalder mødommen ved en tilfældighed eller under påvirkning af alkoholiske drikke – derfor kan jomfruens flok for andre forekomme som ”cockblockers”. Det ses eksempelvis i flokkens systematiske indbyrdes aftaler om tid og sted for udhvil efter en festivitas. Pas derfor på med at bruge hele din aften i selskab med jomfruer, hvis du har håb om ”punani”. Hold i hvert fald øje med hvad flokken foretager sig, og hyr evt. en ”wingman” til afledning.
Jomfruens kendetegn er ofte godt kamuflerede, da jomfruen af gådefulde årsager ikke vil skilte med sin status – det bliver af dem selv, på trods af sagens naturlighed, opfattet som et tabu. Selvom der ingen fysiske tegn (ud over abnorm grimhed) er, kan man benytte sig af visse pejlemærker igennem samtaler. En måde er, varsomt at samtale om sex – her vil jomfruen i forsvar enten tale humoristisk eller perverteret om sex, igen for at kamuflere hendes manglende kyndighed på faget, der vil derfor ikke forekomme nogen seriøsitet på spørgsmålet. (Fnisen kan opstå fra jomfruens side).
Når man sådan samtaler med jomfruen skal man have en stor påpasselighed. F.eks. går det ikke med perverse og uanstændige jokes, de skal helst falde sobre. I stedet skal man gardere og armere sig med et godt arsenal af selvironi, jomfruen vil nemlig gøre alt for at afsløre dine intentioner og med en stærk sarkasme vil hun arbejde for at gennemhulle dig således at din selvsikkerhed ikke overstiger jomfruens. Denne proces kan med de mange forholdsregler godt forekomme en smule kafkask, men man kan skude nogle små genveje. Lær f.eks. at kunne tale med på Jeff Buckley, Thomas Dybdahl og Audrey Hepburn-film til at vise lidt følsomhed og troværdighed (men husk for guds skyld at tillægge dig selv lidt maskulinitet). Den modsatte vej, som har virket for mange er, modsat den blide og følsomme vej, at være klodens største røvhul. For erfaringer viser at mødommen, hvor lidt jomfruen end ønsker det, ofte tilfalder den der mindst har fortjent det og med 100 % sikkerhed vil skide på deres emotionelle side.

Men kære elever! Frygt ej for jomfruen, de er ofte skolens sødeste og mest velovervejede personer og de er endnu ikke fordærvede af gymnasieelevers maniske sexfiksering. Den vil helt sikkert allerede være en af dine bedste venner.

- Frederik

1 kommentar: